Thursday, 27 November 2008

First time goreng Ikan ngan Ayam hehe....




Hari khamis 27 november 2008 mak ngan ayah aku x dek kat umah so mak aku ckp ikan ngan ayam ade kat dlm peti sejuk....so kalu goreng la ikan ngan ayam mkn tgh hari.....aku fikir camner nie aku pandai pun mak aku pun bg tau bubuh garam sedikit then sapu kunyit owh.....senang jer tu pastu pastikan minyak dlm kuali cukup panas dn mesti tidak terlalu besar.....so kita masak kener api kecil la hrmmm......sebenarnya bab masak nie mmg aku ske.....aku pernah masak nasi goreng sendiri ,mee goreng ,mee maggi dan plg expert expert masak air hahaha...^^'ok sambung citer aku masak arr ikan ngan ayam dan rasa dia ermmmmm sedap giler skali cuba pasti nk lagi....aku ngan nenek aku pun mkn ayam ngan ikan cuma ayam sume aku kebas hehe....biasa arr x leh hidup tanpa ayam ^^ dan memasak tu sesuatu hobi menyoronokkan cuma mak aku jer x baper setuju aku pun pernah bercita2 nk jadi chef mmg power~ the end...

2 comments:

arrabe' said...

gud...
teruskan usaha untuk belajar memasak.
tolong mak selalu di dapur =)

Normalhuman said...

hehe......huhuhu......adik tlg mkn boleh la.....kui3

 

Design By:
SkinCorner