Sunday, 16 November 2008

Buat baik aku yg rugi..!!!!

masa tu aku tuisyen add math....subjek yg agak susah... :) cikgu yg mengajar aku kat tuisyen mmg aku faham 100% ....masa minggu ke 3 aku dok la sebelah mamat nie dlm kelas tuisyen add math.....dia nie jenis lambat faham slalu blur skit2 tanya aku..... aku pun tolong.....dia pun..faham lepas tu soalan kedua dia tanya aku lagi...soalan ketiga dia tanya aku lagi.... naik geram aku dibuatnya... aku nk dgr penerangan cikgu pun susah......aku nk ckp tunggu jap x sampai hati plak tgk bergenang air mata dia x paham add math.....arrgghh.....geramnya aku....habis jer cikgu terang kat white board,masa tuisyen pun tamat...sume student balik.....aku x dpt dgr apa yg cikgu ckp.....nape la aku tolong dia ???? kenapa la aku x ckp jap nanti aku terang kat ko ????
asl buduh sgt aku nie... ><"

3 comments:

arrabe' said...

astaghfirullah al azim..
terbang pahala adik.
dik dalam kita berusaha untuk mengikhlaskan diri kerana allah, jangan sesekali kita menyalahkan diri, dan menyesal dengan perkara baik kita buat.

adik istighfar banyak2..
jangan cakap diri adik bodoh sebab hal ni. kita belajar dari kesilapan kita tadi.
k? nasihat kawan kita tadi tu, waktu kelas, kita fokus. waktu free, aku ajar..
kalau im, tak paham penerangan cikgu tadi, belajar balik, dan cuba tanya kawan.. minggu depan, tanya cikgu balik.. k..

Normalhuman said...

hehe InsyaAllah sy akn jumpa ngan cikgu tu dan tanya balik :}

nana_mujahidah said...

Salam....
'im adik akak....
tk elok kate gitu...
sebenarnyer.... barakah yg adik dpt bila ajar kawan adik tu lg besar...
nilainye hanya Allah yang tahu...
bila adik ajar kwn...
adik sebenarnye makin menambah ilmu adik... tak kurang pun....
dan lg... jika ia berlaku.. ajaklah shbt adik berbincang diluar waktu kelas k...
masa kelas kena fokus...
nak2 math....
yg dah berlaku tu jdkan pengajaran...
jagn letak kesalahan pd org len k...

akak ade pengalaman sendiri tntg add math nih...
hehehe....
t akak citer k...

 

Design By:
SkinCorner